“Monster Ryu” tillbaka i elitserien… Toronto ansluter till “LA-resan

Hyun-jin Ryu (36-Toronto Blue Jays) är på väg tillbaka.

Det finns inget mer att bekräfta. Han kan glida rakt in i startrotationen redan den här veckan. Hyun-jin Ryu pitchade sex innings i en Triple-A match för Blue Jays på NBT Bank Stadium i Syracuse, N.Y., den 22 juli, och släppte in två runs på tre hits (två home runs) med en walk och fem strikeouts. Efter att ha genomgått en ligamentoperation på vänster armbåge i juni förra året gjorde Ryu fyra rehabiliteringsframträdanden i Minor League efter mer än ett års rehabilitering, och hans pitch count (85), hastighet (upp till 146 km/h) och kommando var alla nästan tillbaka på rätt spår. Han fick också strålande recensioner från de lokala medierna när han fick fram sju vilda svingar med sin karaktäristiska changeup.

Frågan är nu när han kommer att pitcha. Just nu är Jays i ett trångt läge. Från och med den 21:a är Jays 54-43 med en .557 vinstprocent. De är tredje i öst. Även om det är osannolikt att vinna distriktet kan de fortfarande göra eftersäsongen som ett jokerkort. Det beror på att Toronto har den näst bästa vinstprocenten bland de 12 lagen utanför förstaplatslaget i varje division efter 21 dagar.

Så de behöver Ryu för att gå upp. Toronto har ingen anledning att tveka när Ryu är i den här formen. Dessutom står Toronto inför ett “killer schedule” med 17 raka matcher. De har en femmanna startrotation med Kevin Gausman, Jose Berrios, Chris Bassett, Yusei Kikuchi och Alec Manoa, och det ser inte bra ut. Gozman missade nyligen en start på grund av en sidoskada. Kikuchi har en ERA på 6,43 sedan juli.

Startrotationen har inte gjort sitt jobb. Ryu har gjort rehabstarter i minors var femte till sjätte dag. Hans nästa start blir den 28:e, efter fem dagars vila. Toronto inleder en serie på tre matcher mot Los Angeles Angels den 29:e. Som sådan finns det en god chans att Ryu kommer tillbaka för tre-spelsserien mot Angels. Om han gör det kommer han att möta den japanska basebollhjälten Shohei Ohtani i sin comebackmatch. Lokala medier som MLB.com rapporterar att “Ryu kommer att ansluta till startuppställningen den 25:e” och att han förväntas starta den här veckan.

De kommande tre månaderna kommer sannolikt att bli den viktigaste perioden i Ryus basebollkarriär. Det kan till och med avgöra resten av hans basebollkarriär. Först måste han prestera bra för att stanna kvar i de stora ligorna. Om han gör det kommer han att kunna få ett bra kontrakt, även om det inte kommer att vara lika bra som hans senaste. Om inte, kommer han troligen att återvända till Korea.온라인바카

Även om det går bra för dig kan du naturligtvis vara tillbaka i Korea i tid för invigningen av den nya arenan i Daejeon. För att få bästa möjliga affär måste han prestera bra under tre månader. Om Ryu återvänder till Korea med en bra prestation kan han bli den högst betalda spelaren i KBO-historien och överträffa Kim Kwang-hyun.

Ryu tog en risk förra året genom att genomgå en operation av ulnar collateral ligament (UCL) på sin vänstra armbåge. För en pitcher i mitten eller slutet av 30-årsåldern är det ett äventyr i sig att genomgå en fjärde operation. Ryus spelplan kommer att vara att stanna i MLB. De tre ödesdigra månaderna i hans basebollkarriär är på väg att börja.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *