“42° avfyrningsvinkel + 175km slaghastighet” ultrastor home run-kanon! “100 miljoner” magar fyllde Lee Jung-hoos säten och undkom 8 förluster i rad med den sista träffen → debutens första home run

“Tja, man vet aldrig.”

Det var reaktionen från Kium Heroes regissör Hong Won-ki när han fick höra att Ronnie Dawsons personlighet verkar bra.

Det verkar dock som att Dawsons personlighet inte är det enda som gör honom värd sin låga lön på bara 85 000 dollar (cirka 190 miljoner kronor). Han slog en grand slam i sin KBO-debut och sedan sin första home run i sin andra match.

Dawson slog en 143-kilometers pitch från Lotte-startaren Lee In-bok in i den högra läktaren i slutet av den andra inningen i den sista matchen i helgserien mot Lotte Giants på Busans Sajik Stadium den 23:e. Med en startvinkel på 41,8 grader flög bollen upp i luften och passerade Sajiks berömda 6-metersstaket för en 120-meters home run. Det är också anmärkningsvärt att han inte blev överraskad av 3-0 i pitchräkning.

Kiwoom hade ett stort hål i sin slaguppställning efter förlusten av stjärnan Lee Jung-hoo dagen innan. Lee hade gjort 3-for-4 med en RBI och en walk dagen innan, vilket hjälpte laget att vinna mot Lotte och bryta en åtta matcher lång förlustsvit.

Men kort efter att ha fångat Kim Min-seoks träff i slutet av åttonde, klagade han på fotledssmärta och bad att bli ersatt och återvände till dugout med en assistent. Kiwoom hade återkallat Lee från förstalaget inför matchen och skickat upp honom till Seoul tidigt. Enligt Hong förklarade Lee att han “kände att något var fel med hans fotled när han gick till start när Kim Min-seok slog. “Det är särskilt oroande eftersom han vanligtvis inte visar smärta”, sa Hong. Lee kommer att genomgå en läkarundersökning den 24:e.

Kiwoom kallade upp veteranen Lee Yong-kyu i förtid från det andra laget efter att han drabbats av en ryggskada i början av maj, istället för att återkalla honom till det första laget senare i veckan. De gav också Lees mittfältsplats till den nya utländska slagmannen Dawson.

Keum signerade Dawson under All-Star break som en ersättare för Edison Russell, som gick ner med en långvarig skada. Den tidigare Houston Astros five-tool prospect har spelat i den oberoende Atlantic League under en tid nu. Det är därför hans lön är strax under 100 miljoner dollar.

Kiwoom-klubben förklarade: “Vi uppskattade Dawsons färdigheter och hans önskan att lyckas i den koreanska ligan.” Dawsons iver att lyckas i den koreanska ligan betalar sig uppenbarligen, eftersom han har spelat bra sedan sin KBO-debut. Det är den typen av scouting som har sett laget slå jackpotten med ultrabilliga utlänningar som Jerry Sands ($100 000).

Dawson hade slagit en singel i sitt första slag i matchen dagen innan, vilket gjorde det till den första träffen i hans koreanska debut, och han följde upp det med en home run idag och visade upp sina färdigheter och den nivå av erkännande han har fått från Kiwoom-klubben. Klubbens egen bedömning är att hans försvar på mittfältet också är solitt.스포츠토토

Hong sa om Dawson: “Hans förmåga att få kontakt med slagträt i alla lägen är positiv. Hans personlighet verkar också passa in bra,” sa han. “Hans huvudsakliga position är i mittfältet. Tills Lee Jung-hoo anländer är den bästa bilden av Dawson en mittfältare.”

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *